Noll ansökningar från svenska landsting om att starta sprututbytesverksamhet

Svenska landsting har visat noll intresse för att införa sprutprogram, rapporterar Världen idag. I varje fall har hittills inte en enda ansökan om att starta en sådan verksamhet kommit in. 

Det är glädjande att konstatera att landstingen inte tror på att utdelning av sprutor utgör ett aktivt bidrag till minskad användning av narkotika. Men det är ju harm reduction, utropar försvararen. Nej, det är inte harm reduction att förse missbrukare med sprutor, det är harm production, noterar den observante landstingspolitikern. 

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: martin Michalowski

Alla infektionslakare och WHO ar for fria sprutor, helst i form av sprutbytesprogram dar ekonomin sa tillater. Att forbjuda manniskor som fastnat i injektionsmissbruk ratten att sjalva forsvara sig mot dodliga sjukdomar kraver ej nagon kommentar. De svaga i samhallet har ju alltid fortryckts och det ar ej pga att vi fatt hogre moral som exempelvis slavsystemet ar avskaffat utan p g a att de ekonomiska villkoren andrats.Var exploatering tar sig bara andra mer sofistikerade former, (transnationella foretag, orattvis varldshandel...)Allt enligt experternas samfallda asikt, som for ovrigt trangt in i det allmanna medvetandet utan att dar foranleda namnvard atgard!

Det synes mig vara en brist pa medmansklighet att inte dessa manga foresprakare for fria sprutor, t ex inom sprutbytesprojektet Malmo, fort arendet upp till HD, aberopande nodratt.Hur latt vore det ej for missbruksvardare att utanfor samhallets etablerade ramar forse Sthlms missbrukare med rena sprutor? Nu drabbas minst ett trettiotal arligen av HIV mm. I Malmo/Lund inga alls sedan milleniumskiftet. Man har ratt bryta mot lagen for att radda mskor till liv och halsa! "Nodratt"

Fragan bor avgoras av experter pa omradet och ej politiker. Viljan att radda missbrukare saknas t o m hos dem som har detta till yrke och sjalva delar min asikt. Vet jag av bitter erfarenhet! Hur annars forklara att ingen av de manga experter som HD tvingats beakta ej forsokt ga denna vag?

2007-01-20 @ 03:26:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0