Föreslår sig själv till Nobelpris

Det är ingen hejd på vad drogpolitiska galenpannor kan hitta på. I februari förra året uppmanade Bolivias nyvalde president Evo Morales kokaodlare i Chapare-området att starta en rörelse som kräver att Morales ska få Nobels fredspris. "På så sätt skulle 'gringos' (amerikanarna) med all säkerhet sluta ställa till problem och hota oss", sa Morales då, enligt CNN.

Det var inte första gången fredspriset diskuterades som en möjlighet att få slut på kritiken mot de som förespråkar en annorlunda syn på koka.

Redan i mars 1995, under den så kallade 'Coca'95'-kampanjen, då Evo Morales, Maruja Machaca och Jorge Hurtado i en magnifik 'drogcirkus' besökte åtta europeiska länder och också EU-parlamentet för att 'lobba' för legal användning av kokablad, föreslog Adrian Bronkhorst som representant för det Holland-baserade Drugs Peace Institute att Evo Morales borde få Nobels fredspis för sin 'drogpacifism'. (Som kuriosa kan nämnas att sagde herr Bronkhorst och hans bror, Frans Bronkhorst, dömdes till fem års fängelse för internationell narkotikahandel av Tribunal de Grande Instance i Albi i Frankrike den 14 januari 1999). 

Morales eget förslag om att utse honom till Nobelpristagare och hans uppmaning till folket har nu vunnit gehör. Inte hos Nobelkommittén får man hoppas. 

I dagsläget har ett hundratal individer hörsammat Morales vädjan.  

Nu fattas bara att någon föreslår att något motorcykelgäng ska få Nobelpriset i kemi för framstående processtekniska insatser vid framställning av beroendeframkallande ämnen.

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Isa Wilmer

Jag har lust att försöka förklara för dig hur saker EGENTLIGEN ligger till, men vad hjälper det - det är ju uppenbart att du är en person utan någon typ av källkritik, av vilja att läsa och lära dig om temat, istället skriver du en fullkomligt okunnig text full av rena faktafel, av pinsamma felaktigheter och total brist på kunskap om ämnet.

En skrattretande text.

2007-01-24 @ 21:59:31
Postat av: Torgny Peterson

Ser fram emot information om vilka faktafel och felaktigheter som finns i artikeln 'Föreslår sig själv till Nobelpris'.

2007-01-25 @ 02:08:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0