Läkemedelsverket begär in allt marknadsföringsmaterial om Zyprexa från Eli Lilly

Läkemedelsverket begär nu att läkemedelsbolaget Eli Lilly ska lämna in allt marknadsföringsmaterial om Zyprexa. Man vill undersöka om "de påståenden som görs där är förenliga med ändamålsenlig användning av Zyprexa, vilket utesluter varje form av marknadsföring till äldre patienter".  

Anledningen till granskningen är att det står klart att Zyprexa skrivs ut till äldre dementa patienter - och att utskrivningen till och med ökar - trots att Läkemedelsverket redan för tre år sedan varnade för ”ökad risk för död och cerebrovaskulära händelser [som stroke] vid behandling av äldre demenspatienter med Zyprexa” och klart uttalade att Zyprexa INTE var godkänt för denna patientgrupp. 

Anledningen till granskningen är också att det framkommit uppgifter om Eli Lillys illegala marknadsföring av Zyprexa till gamla i USA. Tidningen New York Times hade kommit över hemliga Lillydokument och avslöjade verksamheten i ett antal artiklar i slutet av december. Åklagarmyndigheter i flera delstater har begärt in allt marknadsföringsmaterial från Eli Lilly, och nu följer det svenska Läkemedelsverket det amerikanska exemplet. 

Läs också:
Psykofarmakan Zyprexa och den kemiska ättestupan i Sverige

Kommentarer
Postat av: Håkan Magnusson

Äntligen visar SVT saningen om psykiratin och läkemedelsbranchen. Dom har varit så jävla pigga att göra gratis reklam för dessa subbersiva krafter. Håkan Mgnusson.

2007-09-06 @ 17:54:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0