Polisens medarbetarundersökning visar en positiv utveckling

RPS


Under hösten har Polisens anställda haft möjlighet att svara på en undersökning som bland annat innehåller frågor om medarbetarnas syn på trivsel, arbetssituation och ledarskap. Resultatet är positivt.


Det är glädjande med en positiv utveckling inom alla områden, och det sporrar oss att jobba vidare, säger Goran Kostesic, enhetschef på Rikspolisstyrelsens HR-avdelning.


Drygt 74 procent av de anställda inom polisen har svarat på årets medarbetarundersökning. Polisens sammanlagda index på nationell nivå har stigit till 55, tre enheter högre än för två år sen. Några av de områden som fått större ökningar är förtroende för ledningen, den egna utvecklingen och att verksamhetsmålen upplevs mer tydliga än förut.

Den största positiva förändringen 2007 jämfört med 2005 är att medarbetarna ger ett högre betyg i år när det gäller hur deras kompetens tas tillvara och att de i betydligt större utsträckning anser att det finns goda utvecklingsmöjligheter för dem inom Polisen.

Statistiska Centralbyrån arbetar nu med att sammanställa resultaten ned på avdelnings- och enhetsnivå. Därefter kommer nationella och lokala handlingsplaner för det fortsatta arbetet att utvecklas.

Årets resultat visar att vi är på rätt väg och att satsningar på att utveckla chefer och medarbetare lönar sig, säger Goran Kostesic.


Slut pressmeddelande.

_______________________________________________________________________________________

Läs också:

"Rikspolischefen saknar all insikt om polisarbete" Dagens Nyheter


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0