27 dömda till döden för narkotikabrott

I Vietnam har totalt 27 personer dömts till döden den här veckan för narkotikabrott. Dessutom har under veckan åtta dömts till livstids fängelse och ytterligare nio till fängelse i mellan 16 och 20 år.


Innehav, handel med eller smuggling av mer än 600 gram heroin resulterar i livstids fängelse eller dödsstraff i Vietnam. Än värre är den lagstiftning som gäller i Singapore där illegal handel, smuggling (import eller export) av mer än 15 gram heroin resulterar i dödsstraff.


Buprenorfin (Subutex) uppskattas inte heller i Singapore. Innehav eller konsumtion av preparatet ger upp till 10 års fängelse eller böter eller en kombination av båda.  Att ägna sig åt illegal import eller export av buprenorfin rekommenderas inte heller såvida man inte är beredd på upp till 30 års fängelse alternativt livstids fängelse och spöstraff.


Den som funderar på att använda cannabis i Singapore bör tänka sig för noga. Innehav eller konsumtion av cannabis ger upp till 10 års fängelse eller böter eller en kombination av båda.


Import eller export av mer än 500 gram marijuana - dödsstraff; Import eller export av mer än 200 gram hasch - dödsstraff.

Den som är intresserad av narkotikalagstiftningen i EU:s medlemsstater hittar ytterligare information här.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0