Norge: Narkotikastatistik januari-juni 2007

Antalet beslag av narkotika i Norge visar att tillgången på amfetamin, metamfetamin och kokain ökar. Samtidigt har man i Norge beslagtagit lite heroin och mindre mängder cannabis. 

Aldrig tidigare har man under ett halvår beslagtagit så stora mängder amfetamin och metamfetamin, 264,8 kg, som under de första sex månaderna i år. 

Om man bortser från ett enda beslag på 152 kg kokain 2005, ett beslag som inte var avsett för den norska marknaden, är också den mängd kokain, 54,3 kg, som beslagtagits under det första halvåret större än någonsin. 

Antalet beslag av cannabis ligger på en ´normal´nivå, meddelar norska Kripos, men man har beslagtagit små mängder jämfört med tidigare år. Under första halvåret 2007 har man bara tagit 235,5 kg i beslag. 

Det finns inga skäl att tro att vare sig tillgång eller efterfrågan på cannabis har minskat. Det är därför överraskande att den beslagtagna mängden cannabis under det första halvåret är så liten
, säger chefen för Kripos, Odd Olsen Ingerø. 

Första halvåret 2007 beslagtogs i hela landet ringa mängder heroin, 4,7 kilo. Sedan millennieskiftet har det skett en jämn nedgång i antalet beslag av heroin och den utvecklingen fortsätter alltså i år. Hittills i år har man gjort 522 beslag av heroin, vilket är på ungefär samma nivå som under 1980-talet.  

Är du intresserad av att veta mer om den norska narkotikastatistiken kan du hitta ytterligare information i Narkotikastatistikk første halvår 2007

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0