Ingen marijuana under den judiska påskhögtiden men gärna marijuana under högmässa i Los Angeles

Bara så att ni vet det så är användning av marijuana inte kosher under den judiska påskhögtiden låter Israels haschparti No 1, The Green Leaf Party, meddela. 

Partiet uppmanar sålunda de judar som beaktar påskhögtidens regler att ta en paus i sitt marijuanarökande. 

Hänvisningar till religion har som bekant använts i en mängd olika syften under århundraden. Under den judiska påskhögtiden rekommenderas sålunda avhållsamhet när det gäller marijuana, något som pastorn Craig Rubin i Temple 420 i Los Angeles förmodligen inte är ett dugg intresserad av. 

Craig Rubin greps förra året av polis i sin så kallade kyrka där han predikar marijuanans lov under religiös täckmantel. Han hävdar att rökning av marijuana är en del av den religiösa verksamhet han bedriver och vad kan väl då vara mer naturligt än att man i kyrkan också kan handla marijuana. Åklagarna i området ger dock inte mycket för den påstådda religiösa verksamheten.

Enligt predikanten Rubin är rökning av marijuana lösningen på i stort sett alla världens problem och han hänvisar till bibeln. Något bibelcitat med hänvisning till att månglarna ska köras ut ur templet har dock inte hörts från hans håll. 

Det är enkelt att genomskåda Rubins avsikter genom att titta på en av de predikningar av honom som finns på You Tube. Materialet lämpar sig bra som komediinslag på marijuanafria personalfester. Påverkade marijuanafantaster kanske tar honom på allvar.   

Rubin själv tar sig av naturliga skäl på största allvar och har nu stämt polisen på 30 miljoner dollar då han hävdar att hans medborgerliga och religiösa rättigheter kränkts då han är ledare för en kyrka som använder marijuana i samband med gudstjänsterna. 

Vad är då Rubin för slags pastor. Ja, en slags instant-pastor skulle man kunna säga. Att bli pastor av Rubins kaliber är en snabb affär som inte kräver någon som helst utbildning eller några specifika kvalifikationer. Vem som helst som är intresserad kan bli instant-pastor via samma ställe som Rubin, nämligen här

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0