Holländska knarkhandlare tjänar storkovan

Knarkförsäljarna i holländska coffee shops lever gott på sina kunders beroende.  

I en intervju med Reuters uppskattar en innehavare av en coffee shop, tillika talesman för den holländska organisationen för cannabisdetaljister, att den här sortens knarkhandel tar in mer än en miljard euro per år, dvs strax över 7 miljarder svenska kronor. 

Det faktum att Holland kanske kommer att införa rökförbud 2008 kan eventuellt åstadkomma en del intressanta konsekvenser som innehavaren av denna coffee shop också har synpunkter på. 

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Renée Besseling

Holländska Staten, handelsmän och försäljarna av de olika droger tjäner stora pengar på någonannans bekostnad via de olika semi legala drogförsäljnngsplatser i Nederländerna.
Detta är mkt upprörande och skamligt. Interessant är att försäljning in 2007 fortfarande fortgår. Om viljan verkligen fanns att göra något åt detta skulle vi lyckas. Kunskap och lagstiftning finns. Mod saknas.
Renée Besseling
Ordförande EURAD Sverige

2007-04-27 @ 16:07:43
URL: http://www.eurad.net
Postat av: Steinberger

Besseling säger att kunskap och lagstiftning finns - självklart. Men hon säger att mod saknas - det håller jag inte med om.

I mina ögon framstår det som modigt av nederländska politiker att inte falla för moralistisk populism utan att istället lyssna till sina egna drogforskare och socialarbetare.

Jag önskar att det samma kunde ske i Sverige och kanske är vi på väg. Jag vet inte säkert, men de folkliga intresseorganisationerna FMN, RNS och Hasselarörelsen verkar förlora allt mer av sitt inflytande till förmån för våra egna experter på universitet, myndigheter och statliga forskninginstitut. Jag kan inte tycka annat än att det är bra. Pragmatism är helt enkelt bättre än dogmatism i de flesta fall - och varför inte på narkotikaområdet?

2008-01-04 @ 21:27:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0