Distansutbildning om konsten att förebygga

Folkhälsoinstitutet meddelar att det nu är dags för en andra omgång av Distansutbildningen i Förebyggandets konst, som genomfördes för första gången våren 2006 och som blev mycket populär.  

Nu har du möjlighet att anmäla dig till 2007 års utbildning!  

Sjuttio personer genomförde i höstas en 5-poängs distansutbildning på temat Förebyggandets konst. Kursen arrangerades av Folkhälsoinstitutet och Örebro universitet i samarbete. Den riktade sig främst till kommunala tjänstemän och förtroendevalda inom området barnomsorg och skola men även lärare och skolhälsovårdspersonal fanns bland deltagarna. 

I en utvärdering anger en majoritet av deltagarna att de är nöjda med kursen och att den kommer att vara till praktisk nytta. Flera betonar också att de fått en större insikt om betydelsen av evidensbaserade metoder. 

Trots att deltagarna inte gavs tillfälle att träffas särskilt ofta, hade de ändå stor glädje av varandra.  

Chefers och kollegors negativa inställning till förändringar på hemmaplan ansåg många kursdeltagare vara ett problem. I utvärderingen påpekades att minst två kursdeltagare från samma arbetsplats skulle kunna råda bot på detta. Ytterligare möjlighet till kontakt, exempelvis via ett nätverk, skulle också underlätta implementeringsarbetet.  

Du kan läsa mer om distansutbildningen här

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0