Barn och sorg

Nu lanserar BRIS sin tidning i nytt format. Den kommer redaktionellt och formmässigt att skilja sig från tidigare. Ambitionen är att skapa en fördjupad, fortbildande tidning med utgångspunkt i aktuella barnrättsliga samhällsfrågor. Tema för första numret är barn och sorg, som tar upp barns olika sorgeuttryck och ger konkreta råd och tips till alla vuxna som kommer i kontakt med barn som sörjer.

Medverkande är bland annat den norske psykologen och krisexperten Atle Dyregrov och kaplan Lars Björklund som har många års erfarenhet av barns sorgeprocesser.

Socionom Stig-Arne Berglund, forskare på Umeå Universitet berättar om vad som får barn att prata med vuxna om saker som är svåra för dom. Populära ungdomscoachen "Dallas" i Rosengård ger konkreta tips på hur han når fram till ungdomar. Och misströsta rätt! Kati Falk, psykolog på Lunds Universitetssjukhus berättar hur man kan gå tillväga när ett samtal med ett barn havererar. BRIS-ombuden Sofia Grönkvist och Karin Bergelv delar med sig av sina erfarenheter från BRIS sorgegrupper för barn som förlorat nära anhöriga tsunamikatastrofen.

Dessutom berättar Anders och Peter om hur det var att förlora sina föräldrar och vilket stöd de behövde av vuxenvärlden. Två olika berättelser, där två ungdomar fått helt olika förutsättningar att sörja.

Besök också:BRIS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0