Inför drogtester i skolan

"Drogtester i skolan är en mycket bra metod för att tidigt kunna upptäcka missbruk och hjälpa unga människor innan de fastnar i narkotikamissbruk. Regelverket måste därför förändras så att samtliga landets skolor kan genomföra drogtester, idag är rättsläget oklart. En SIFO-undersökning visar nu att svenska folket stöder folkpartiet i detta."

Det säger Torkild Strandberg (fp), narkotikapolitisk talesman, i en kommentar till den SIFO-undersökning om drogtester i skolan som gjorts på uppdrag av Riksförbundet narkotikafritt samhälle och som visar att en stor majoritet (67 procent) är positiva till drogtester i skolan.

"Vi anser att drogtester i grundskolan ska vara misstankebaserade och i gymnasiet även slumpmässiga. Testerna ska bygga på samförstånd mellan skolan, föräldrarna och eleverna. Att drogtesta barn handlar inte om att straffa dem utan om att tidigt kunna upptäcka droganvändning innan det är för sent."

"I Sverige säger både skolministern och justitieministern blankt nej till att införa drogtester i skolan. I deras värld är det integritetskränkande och inget som skolan ska syssla med. Men drogtester är ett viktigt redskap för att hjälpa ungdomar bort från missbruk. Hur ska man kunna hjälpa dem om man inte ens känner till misbruket? Regeringens ovilja till konkreta åtgärder är en stor björntjänst mot både elever och föräldrar."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0