Drogtester i skolan - amerikanska, brittiska och svenska erfarenheter

RNS (Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle) inbjuder till seminarium om drogtester i skolan måndag 23 oktober 2006.

Seminariet vänder sig till de som arbetar i skolan och socialtjänsten, till politiker, andra beslutsfattare och övriga intresserade.

Följande experter delar med sig av sina kunskaper.

Thomas Hosler
Hosler är skolchef i New Boston utanför Detroit i Michigan. Han var först med att införa drogtester på High School i Detroit-området. Hans skola samarbetar i ett projekt om drogtester med The Institute of Behavior and Health i Washington och han har talat i kongressen om drogtester i skolan.

David Evans
Evans är jurist med drogtester i arbetslivet som ett av sina specialområden. När hans dotter skulle börja på High School engagerade han sig i skolans drogpolicy och hjälpte till att utforma den så att den skulle klara en prövning i domstol.

Peter Walker
Walker, som jag för övrigt intervjuade i radioprogrammet ReageraMera för några veckor sedan, var tidigare rektor vid Abbey School i Faversham, Kent och tog där initiativ till att införa drogtester. Nu arbetar han som rådgivare åt brittiska regeringen med uppgift att utveckla ett system med drogtester för alla skolor i landet.

Nils Lundin
Lundin är skolöverläkare i Helsingborg och har engagerat sig för att skolorna i kommunen ska använda drogtester, vilket man också gör. Han är en drivande kraft bakom stadens elvaåriga drogpolicy för skolan. Han har skrivit olika debattartiklar, bland annat i Läkartidningen, och föreläser också om drogrelaterade frågor.

Staffan Hübinette
Hübinette är lärare i drogprevention och socialpedagogik på Tollare folkhögskola och författare till boken 'Narkotikafri skola', som inspirerat många skolor i Sverige att inrätta policy mot droger där drogtester ingår.

Ytterligare information om seminariet får du via Ulla Söderberg, tel 08-6430467; e-post [email protected]

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0