Om riksdagsarvoden

Riksdagens arvodesnämnd har beslutat höja riksdagsledamöternas arvoden med 1 200 kronor per månad till 49 200 från och med den 1 november 2006.

Riksdagens arvodesnämnd låter meddela att som underlag för beslutet ligger bland annat en jämförelse med den generella löneutvecklingen på arbetsmarknaden under 2005 och hittillsvarande utfall under 2006 i de lokala lönerevisioner som skett i enlighet med de fleråriga avtal som gäller på större delen av arbetsmarknaden.

Arvodesnämnden har tidigare beslutat att utreda den ekonomiska effekten för riksdagsledamöterna av de förändringar av traktaments- och kostnadsersättningarna som träder i kraft i samband med den nya valperioden. Utvärderingen ska avse effekten under de kommande sex månaderna.

Att vara minister är inte heller så tokigt, rent ekonomiskt, vare sig när man är i tjänst eller av ett eller annat skäl slutar. De statsråd som efter valet får lämna sina arbeten lär sålunda inte behöva leva särskilt påvert heller. Så får till exempel Thomas Bodström 42 908 kronor i månaden i ålderspension, Bosse Ringholm 46 954, Mona Sahlin 49 030, Göran Persson 54 940.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0