Ny speciallärarutbildning och insatser för fler behöriga lärare

"Det är oerhört viktigt att vi får fler behöriga lärare i skolan. Därför är jag mycket glad att kunna presentera tydliga satsningar på detta område, och att vi dessutom tar ett första steg mot en ny speciallärarutbildning. Ju tidigare ett barn kan få effektivt stöd med läs- och skrivutvecklingen, desto mindre sannolikt är det att barnet senare får problem i andra ämnen." Det sade utbildnings- och forskningsminister Lars Leijonborg när han presenterade budgetpropositionen för 2007 i Göteborg på måndagen.

Resurser för att öka andelen behöriga lärare
För att säkra kvaliteten i undervisningen och för att ge erfarna men obehöriga lärare möjlighet att få en tillsvidareanställning är det viktigt att dessa kompletterar sin utbildning till en lärarexamen. För att öka andelen behöriga lärare i skolan föreslår regeringen att 60 miljoner kronor avsätts.

En ny speciallärarutbildning
Regeringen vill återuppta utbildningen av speciallärare. Skolan behöver tillgång till kompetens för att kunna ge ett individanpassat stöd till elever i behov av stöd i sin läs- och skrivutveckling. Regeringen avser därför att ge förutsättningar för speciallärar- och specialpedagogutbildning för att bättre tillgodose dessa behov i skolan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0