Drogkonferens med genusperspektiv

Alkoholkommittén arrangerar tillsammans med Mobilisering mot narkotika,  Ungdomsstyrelsen och Stiftelsen Kvinnoforum konferensen ’Tonåringar, sprit och knark - ett genusperspektiv på förebyggande arbete’. Konferensen som äger rum på Quality hotel i Nacka 8-9 maj syftar till att sätta fokus på skillnaderna mellan flickor och pojkar när det gäller risk- och skyddsfaktorer.

Alkoholkonsumtionen bland flickor i årskurs 9 har de senaste tre åren ökat från 2,9 liter 100-procentig alkohol/år till 3,2 liter. Den här utvecklingen gör att flickornas konsumtion i stort sett är i kapp pojkarnas. Forskning visar också att vissa flickor tenderar att dricka mycket mer än tidigare samtidigt som fler dricker lite eller inget alls. Med andra ord - polariseringen ökar och en liknande tendens märks också när det gäller ungdomars narkotikaanvändning.

Konferensen ’Tonåringar, sprit och knark - ett genusperspektiv på förebyggande arbete’ utgår ifrån aktuell forskning och vänder sig till drogsamordnare, politiker och andra som möter tonåringar i sitt dagliga arbete. Bland de medverkande kan nämnas Jämställdhetsombudsmannen, JÄMO Claes Borgström och regeringens jämställdhetsutredare Gertrud Åström.

På konferensen finns möjlighet att delta i en rad seminarier. Bland annat kommer representanter för Sävsjö och Haparanda kommuner att berätta om projektet ’Upptäck flickorna’ vars målsättning är att utveckla och fördjupa det drogförebyggande arbetet utifrån ett gender- och empowermentperspektiv.

Kontakt:
Ted Bergdahl
pressansvarig Alkoholkommittén
0703-225335
E-post: [email protected]

Lisa Modée
Ungdomsstyrelsen
08-56621945


Kommentarer
Postat av: Heléne

Vi var 4 tjejer från beh.ped. Fårösund som var där. Det var jätte bra och jätte mycket info.

2006-05-10 @ 19:39:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0