MUMIN - tidiga insatser för unga med missbruk i Stockholm

MUMIN (Maria Ungdom Motiverande Intervention) är en arbetsmetod för omhändertagande av unga, som gripits för ringa narkotikabrott i specifika ungdomsmiljöer. Metoden innebär att ungdomarna i samband med gripandet och utredningen erbjuds akut krisomhändertagande tillsammans med sina nära anhöriga.

MUMIN har utvecklats genom ett samarbete mellan Ungdomssektionen vid Länskriminalpolisen, Beroendecentrum Stockholm, Maria Ungdom och med stöd från Mobilisering mot narkotika.

Mobilisering mot narkotika, Maria Ungdom, socialtjänsten i Stockholms stad och länskriminalpolisen bjuder in till ett presseminarium om resultaten av och framtiden för MUMIN, som bedrivits sedan hösten 2004.

Chefen för Maria Ungdom Paula Liljeberg redogör för projektets upplägg, genomförande och resultat.
Länspolismästare Carin Götblad och Manne Jönsson, som är chef för Länskriminalpolisens Ungdomssektion, berättar om polisens arbete i projektet och i ungdomsmiljöer där det kan finnas narkotika.

Presseminariet inleds av regeringens narkotikapolitiska samordnare Björn Fries.

Övriga medverkande vid presseminariet är projektledare Lena Melander, Stefan Borg verksamhetschef för Beroendecentrum Stockholm, hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Birgitta Sevefjord och Göran Hägglund från socialtjänsten vid Maria Ungdom.

Tid och plats:
Tid: tisdag 14 mars, kl. 10.30
Plats: Maria Ungdom, Finsens väg 1, konferensrum plan -1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0