Vänsterns bidrag till fördumningsprocessen

Om det är röstfiske eller skär dumhet återstår att se, men vänsterns förslag om att elever inte ska plågas med hemuppgifter är ett allvarligt bidrag till fördumningsprocessen.

Att vara aktiv i skolan och komplettera skolans studieaktivitet med hemuppgifter som ett led i att öka eget ansvarstagande för den egna utvecklingen borde vare en självklarhet. Å andra sidan – om den nioåriga grundskolan ska ses som tvångsvård på någon statligt och kommunalt finanierad fritidsgård där ’Lattjo Lajban’ är kärnämne så passar vänsterförslaget alldeles utmärkt.

Elever som har det svårt i skolan behöver knappast mindre av studier – vare sig i skolan eller hemma. Tvärtom.

Vänsterns förslag bör snarast förpassas till den plats där det hör hemma – runda arkivet.

Läs också:
V: Stoppa läxor i grundskolan

Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Jimmy Nyberg

Nu skall det fiskas efter röster.Borde kanske göra detta efter sunt förnuft och lite mer kunnande.Efter inre stridigheter och problem som varit de senare åren borde man nog komma med något riktigt klokt i stället, annars ligger nog röstandet under fyraprocent i september.Ge inte upp skolan och eleverna.Elever som har det svårt skall i stället ha mer hjälp.Vänstern kan säkert hitta andra knep att få uppmärksamhet på än dumma förslag som för mig är rena skämtet.

2006-06-05 @ 19:44:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0