Oacceptabelt att polisen stänger i 3 av 4 län

”Självklart ska poliser få ta semester, men inte polisverksamheten – det är som att bjuda in till brottslighet. Socialdemokraterna äventyrar medborgarnas grundläggande trygghet när man omöjliggör för polisen att hålla öppet på sommaren. Nu måste regeringen ge besked om utökad polisutbildning för de kommande åren”, säger justitieutskottets ordförande Johan Pehrson (fp).

Folkpartiet liberalerna har genom rundringning till samtliga polismyndigheter i Sverige gjort en kartläggning av stängda polisstationer i landet och de som begränsar sina öppettider. Det visar sig att i tre av fyra län stängs polisstationer under sommaren och i än fler län begränsas öppettiderna.

”Situationen i län som Blekinge, Jönköping och Kronoberg är mycket oroväckande. Då ska vi komma ihåg att Blekinge är ett län med många semestrande turister på sommaren. Det är också så att viss typ av brottslighet har sin kulmen under sommaren när mycket folk är ute på gator och torg. Mer resurser till polisen är givetvis det bästa receptet för att polisstationerna ska hålla sommaröppet istället för sommarstängt. Många människor tar semester på sommaren, men det gör tyvärr inte brottsligheten”, säger Pehrson.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0