Byt till bättre jobb och bättre lön

Så här i valtider kan det vara på sin plats att erinra om möjligheten att byta jobb och samtidigt få ett rejält lönelyft genom att bli politiker. Lyckas du avancera till statsråd tämligen omgående så väntar fina förmåner.

Enligt de nya reglerna som börjar gälla den 1 augusti i år ändras skattereglerna så att uppdraget som statsråd kommer att berättiga till avdrag för ökade levnadskostnader enligt reglerna om tillfälligt arbete(!).
Du får inga problem med beskattning av bilen heller. Förmån av resa med statsrådsbil ska nämligen inte tas upp till beskattning enligt de nya reglerna.

Som grädde på ditt nya mos som statsråd har statsrådsarvodesnämnden också beslutat om höjning av arvodet för statsråd med 4.000 kronor till 97.000 kronor från och med den 1 juli. Siktar du på att bli statsminister kan en sådan från och med 1 juli kvittera ut 121.000 kronor.

Tycker du att ovanstående summor är usla kan du ju alltid bli styrelseledamot i något större företag vilket, om du har tur, kan ge dig mer klirr i fickan per månad än vad statsministern har i sin privata börs.

Om du fortfarande är intresserad av att bli politiker så får du grundkursen för blivande politiker gratis under Almedalsveckan på Gotland 2-8 juli då du kan studera olika typer av valfläsk, retorik, vitsen med att ge löften till väljarna och 1000 sätt att försöka övertyga en väljare.

Resan till Gotland får du bekosta själv.

Välkommen!

Besök också:
Almedalsveckan 2006
Minst sex statsråd kommer till Almedalsveckan

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0