$oro$ laddar om

George Soros, självutnämnd filosof och välkänd valutaspekulant, har nu hittat en ny uppgift i livet. Efter att ha misslyckats med att knäcka Bush-administrationen trots miljoninvesteringar i amerikanska organisationer vänder han sig nu till EU i ett försök att få EU att stå emot USA. I en flirt riktad till EU konstaterar han att världen behöver ett alternativ och att EU kan stå för det alternativet.

Eftersom Soros inte lyckats knäcka USA i sitt eget hemland tänker han nu investera miljontals dollar i olika stiftelser varav den första antagligen kommer att se dagens ljus i London eller Paris. Om London är det bästa paradiset för Georges 'filantropi' är tveksamt efter att han 1992 såg till att det brittiska pundet kollapsade, samtidigt som han själv gjorde sig en rejäl hacka, närmare bestämt 543 miljoner pund (7,25 miljarder kronor), på den övningen.

När det gäller Frankrike finns det också en del som inte är helt överförtjusta i Soros, som dömts för insideraffärer i landet - en dom som för övrigt nyligen fastställts av landets högsta domstol. 


Att Soros tillsammans med 'kamraterna' Peter Lewis och John Sperling gett omfattande ekonomiskt bistånd till förespråkare för legalisering av narkotika torde väl också vara allmänt bekant vid det här laget.

Såvitt är känt har EU ännu inte begärt assistans av Soros för att knäcka USA.

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0