ADHD + 3,8 hekto hasch + 1 gram marijuana + 131 diazepamtabletter = villkorlig dom

En holländsk läkares utlåtande om en 'patient' som togs med 3,8 hekto hasch, ett gram marijuana och 131 diazepamtabletter resulterade i att det som normalt borde ha resulterat i en fängelsedom slutade med villkorlig dom och 'fri fot' till flickvännen i Finland.

Av vilket skäl inträffar då detta? Jo, 'patienten' ifråga har diagnosticerats med ADHD och hans holländske läkare betraktar hans haschberoende som självmedicinering och att han skulle drabbats hårt av ett fängelsestraff i Sverige.

Mycket besynnerlig dom, baserad på ett holländskt läkarutlåtande. Jag hoppas åklagaren överklagar så att hovrätten får syna det här närmare.

Skulle 'patienten' vid en sådan förhandling eventuellt dömas till fängelse kan han ju alltid ansöka om att få tillbringa strafftiden på Norrtäljefängelset som lovar 'bot och bättring' för sina ADHD-klienter.

Torgny Peterson

Kommentarer
Postat av: Renée Besseling

Jag reste ofta från Holland till Sverige innan Sverige gick med i EU. Som holländare kände jag till införselkvoten för alkohol. När man kommer till ett land bör man respektera de lagar och förordningar som gäller där. Att inte följa dem innebär helt enkelt att man begår ett brott och det faktum att man lider av en sjukdom betyder inte att man är förhindrad att följa lagarna. Om man har behov av medicin eller hjälpmedel kan man kolla upp före avresan vilka bestämmelser som gäller i det andra landet.

Att ha 3,8 hekto hasch, ett gram marijuana och 131 diazeptamtabletter i fickan som medicin är inte trovärdigt. Det förvånar mig att tingsrätten i Helsingborg godtog droginnehavet som lagligt. Detta är alarmerande och det föreligger risk att domen bäddar för att tullens arbetsmoral undergrävs. Återigen ger det en signal till södra Sverige att droger är okay och att det finns anledning att missbruka narkotika och att strunta i lagar. Detta är såklart mycket allvarligt. Jag beklagar drogtoleransen som avspeglas i domslutet men vill påpeka att det behövs mer upplysning om illegala droger som så kallad medicin i Sverige. Låt denna händelse vara en ordentlig väckarklocka. Vi måste bekämpa införandet av den så kallad medicineringen med illegala droger i landet.


Renée Besseling
förbundsordförande
Sveriges Invandrare mot Narkotika, SIMON

2006-07-04 @ 01:15:59
URL: http://www.simon.org.se
Postat av: Bo Sjölin

Javisst, Sverige är ju fantastiskt... eller hur!

// Bosse

2006-08-23 @ 09:59:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0