Vi har den narkotikapolitik vi förtjänar

I dagens huvudledare konstaterar Dagens Nyheter att "Vi får de makthavare vi förtjänar". Sak samma med narkotikapolitiken - Vi har den narkotikapolitik vi förtjänar.

Kampen mot narkotika handlar om politisk vilja och politiska beslut. Fega politiker fattar fega beslut och risken är uppenbar att ett sådant förhållningsätt resulterar i tafatta försök att övertyga menigheten om att narkotikapolitiska åtgärder är en hälsopolitisk fråga, vilket är rent nonsens!

Konsekvensen av en bristfällig narkotikapolitik, där samhället misslyckas med att bekämpa tillgång och efterfrågan på narkotika, resulterar i att grunden läggs för förment hälsopolitiska insatser, t ex distribution av sprutor, massutdelning av metadon, kommunala knarkstugor i form av sk injektionsrum. Som grädde på moset har man fräckheten att kalla detta harm reduction' (skademinskning) när det snarare handlar om 'harm production' (skadeökning). 

Så kallad 'harm reduction' har ingenting med prevention att göra. Tvärtom, 'harm reduction' är det som tafatta politiker i (o)helig allians med 'hälsopolitikerna' tar till när de inte lyckats med preventiva insatser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0