Haschrökande tidningsredaktör bakom kampanj för legalisering av cannabis

De flesta något så när insatta i legaliseringslägrets förehavanden känner redan till att Rosie Boycott, tidigare redaktör på den engelska dagstidningen The Independent, var den person som låg bakom tidningens kampanj, som startade hösten 1997, för legalisering av cannabis.

I och för sig inte så konstigt eftersom det endast är de okunniga, de som själva röker hasch eller marijuana eller de som tjänar pengar på en sådan hantering, som skulle komma på idén att förespråka en legalisering av rökning av hasch och/eller marijuana.

The Independent har alltid varit ett språkrör för en mer accepterande hållning, inte minst till cannabis, och den som studerar artiklar i tidningen flera år tillbaka hittar en mängd exempel på 'pro-drug' material.

Rosie Boycott drar sitt strå till legaliseringsstacken igen idag i en kommentar i The Independent, där hon konstaterar att hon vet att en 'joint' idag "är farligare än på min tid, men jag säger fortfarande - Legalisera cannabis!"

Boycott sammanfattar på ett tydligt sätt det som utmärker de flesta medlemmar i legaliseringscirkusen. Kända fakta om farorna med att röka hasch och/eller marijuana är inget man bryr sig om. Inte så konstigt heller. Skulle en marijuanarökare medge det, skulle han/hon ju i rimlighetens namn vara begåvad nog att inse att det är dags att sluta. Huruvida det handlar om bristande insikt eller bristande begåvning i Boycott´s fall är i skrivande stund inte bekant.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0