GRATIS SPRIT - Vilken grej för bolaget och finansdepartementet

Äntligen ser det ut som om det kan finnas en lösning på det eviga käbblet om vem som ska betala vad, när och hur, och vem som ska tjäna vad, när och hur på alkohol via bolaget, Internet eller genom 'fri rörlighet' av vätskan över EU-gränserna.

Lösningen heter GRATIS SPRIT! I Kanada har man inte kommit längre än att dela ut gratis sprit till hemlösa alkoholister, vilket ju kan verka en aning futtigt, men det ligger å andra sidan helt i linje med harm reduction-(skademinsknings-)modellen för narkotika där redan mer eller mindre utslagna erbjuds möjlighet att få den drog som ursprungligen orsakade drogproblemet gratis. Att det händer i Kanada är inte ägnat att förvåna. Kanadas missbrukare har under en lång tid varit försökskaniner för den ena drogpolitiska galenskapen värre än den andra. Vilken fantastisk idé tycker nu dom kanadensiska knäppgökarna, som självklart hävdar att såväl missbrukare av alkohol som narkotika mår mycket bättre av en reglerad tillförsel av den drog de föredrar.

Perfekt nonsens!

Det enda detta bidrar till är att effektivt se till att missbrukaren hålls kvar i sitt missbruk med hälp av en statlig langare. Förvisso är den regeringslangade alkoholen och narkotikan av bättre kvalité än den som de gamla vanliga langarna tillhandahåller, vilket i sin tur garanterar genuin berusning.

Så, kära vänner - var inte förvånade om fler 'skadereglerare', som inte vill ta itu med drogproblemen på allvar, kommer att följa den kanadensiska exemplet för att hålla missbrukare kvar i missbruket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0