USA:s nationella strategi för drogkontroll offentliggjord

Nu kan du som är intresserad ta del av årets upplaga av USA:s nationella strategi för drogkontroll (National Drug Control Strategy 2006).

Årets rapport har följande huvudkapitel:

1. Message to the Congress of the United States
2. Table of contents
3. Introduction
4. Stopping drug use before it starts - Education and Community Action
5. Healing America´s drug users
6. Disrupting drug markets

I introduktionen hävdas att den hittillsvarande strategin har producerat resultat. Enligt den senaste Monitoring the Future Survey (University of Michigan), som publicerades i december förra året, har missbruket bland tonåringar minskat kraftigt bland elever i klasserna 8-12, närmare bestämt med 19 procent sedan 2001, vilket översatt i siffror betyder att 700.000 elever färre har använt narkotika.

Beträffande bruket av steroider konstaterar man att det har skett en dramatisk minskning, speciellt under det senaste året.

Även om marijuana är den mest använda drogen bland tonåringar noterar man också här en minskning av bruket. Beträffande LSD har det skett en mycket kraftig minskning i bruket av den drogen sedan 2001, och beträffande ecstasy noterar man en minskning med 2/3 sedan 2001.

Missbruket av kokain och heroin, i och för sig relativt låg, ligger 'stabilt'.

Missbruket av receptförskrivna läkemedel är oroande, speciellt beträffande Oxycontin där man noterar en ökning av bruket i alla de ovannämnda grupperna.

Du hittar USA:s nationella strategi för drogkontroll på adressen 
http://www.whitehousedrugpolicy.gov/publications/policy/ndcs06/

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0