"Harm reduction måste vara till för alla - inte bara för missbrukarna"

I Vancouver, Kanada fungerar, enligt polisen, de så kallade harm reduction-insatserna (skademinskningsinsatserna) för missbrukare dåligt.

Poliskommissarien Bob Rolls vid Vancouverpolisen har nu låtit meddela att man har startat arbetet med att få stopp på de öppna drogscenerna i hela sta´n. "Den ökade insatsen innebär nolltolerans mot bruk och innehav av narkotika i parker och på skolgårdar", säger Rolls till kanadensiska media.

På fråga varför man inte gjort detta tidigare säger Rolls att man betraktat drogmissbruk som ett medicinskt problem men, säger han, den inställningen har inte bidragit mycket till att minska missbruket på offentliga platser. "Harm reduction måste vara till för alla - inte bara för missbrukarna", säger Rolls.

I en kommentar säger en representant för VANDU (Vancouver Area Network of Drug Users), "Dom vill hindra folk från att använda droger ute i det fria och det finns inga andra ställen dom kan göra det på. Var ska man ta vägen  om man inte får socialhjälp eller en bostad?"

Polisen i Vancouver stöder fler behandlingsprogram men tills de blir verklighet kommer polisen att vara mycket aktiv på gatorna.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0