Björn Fries: "Skamligt om det stämmer"

Regeringens narkotikapolitiske samordnare, Björn Fries, reagerar kraftigt på uppgifterna om att flera friidrottstjärnor testats positivt för narkotika.

"Det här rör sig om offentliga personer som utgör förebilder för många barn och ungdomar. Det är därför extra skamligt och helt oförsvarbart om det visar sig att de har använt narkotika", säger Björn Fries.

En av de misstänka friidrottarna, en f.d. aktiv, är en framträdande gestalt inom rörelsen Ren idrott som arbetar mot narkotika och dopning. Han har bland annat varit redaktör för en bok om dopning som Mobilisering mot narkotika har finansierat.

"Jag välkomnar beslutet att stänga av honom från arbetet i Ren idrott tills polisens utredning är klar. Man kan inte företräda en antidrogorganisation om man samtidigt är misstänkt för narkotikabrott", säger Björn Fries.

Kommentarer
Postat av: monica.ståhl

Detta är bara toppen på isberget. Vi måste se sanningen i vitögat och inse samhällets stora alkohol- och narkotikaproblem. Se till att stora pengar satsas på ideella organisationer som har ledare och medlemmar som tar avstånd från alkohol- och andra droger

2006-08-17 @ 17:50:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0