Vilken framtid för Europas städer? Tas den frågan på allvar?

Med början onsdagen den 3 maj och avslutning fredagen den 5 maj pågår den internationella konferensen Urban Futures 2.0 i Stockholm. Till konferensen kommer över 400 representanter för såväl Europeiska kommissionen, nationella regeringar som storstäder i ett 30-tal europeiska länder.

Syftet med konferensen är att fortsätta utveckla strukturer för kunskaps- och erfarenhetsutbyte samt strukturer för dialog och samverkan mellan aktörer på lokal, kommunal, regional, nationell och europeisk nivå. Målet är bättre städer att leva i, för alla invånare.

Vilket gyllene tillfälle att diskutera den fortsatta ut- eller av-vecklingen av en restriktiv alkohol- och narkotikapolitik! Vilket gyllene tillfälle för Sverige att berätta om de svenska nationella handlingsplanerna för alkohol och narkotika 2006-2010!

För är det inte utan tvekan så att bättre städer för alla invånare att leva i är intimt förknippat med frågor om hur drogproblemen hanteras.

Politik är att vilja var det någon som sa. Med en ny utrikesminister som har resurser att föra Sveriges talan i världen borde väl europeisk drogpolitik kunna vara ett lämpligt övningsområde inför andra, utrikespolitiska insatser från svensk sida.

Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0