Knark och kungahus - Nederländerna

Mabel Wisse Smit är numera gift med prins Johan Frisco från Nederländerna, drottning Beatrix andre son. Äktenskapet ingicks under inte helt okontroversiella förhållanden. Varför? Jo Mabel hade haft en ’relation’ med en av landets främsta ’knarkbaroner’, Klaas Bruinsma, som sköts ihjäl av den före detta polismannen Martin Hoogland, som just då arbetade för en jugoslaviska, utanför Amsterdam Hilton Hotel 27 juni 1991. Hoogland i sin tur sköts ihjäl 18 mars 2004.

I ett TV-program som sändes i oktober 2003 berättade en av Bruinsmas tidigare livvakter, Charlie da Silva, att Mabel Wisse Smit ofta hade besökt Bruinsmas båt nattetid. ”Jag var en av många kring Mabel som visste att det inte bara var en ytlig segelkontakt hon hade med Bruinsma…”, skriver journalisten Daniela Hooghiemstra i fredagsutgåvan av tidningen ’De Volkskrant’ och fortsätter, ”alla som tog upp frågan gick miste om hennes vänkap.”


Kontakter med knarkhandlare kan väl knappast betraktas som någon direkt merit vid ingifte i kungliga familjer och då det var dags för Mabel och prins Johan att gifta sig vägrade Nederländernas premiärminister, Jan Peter Balkenende, att be parlamentet sanktionera äktenskapet. Med eller utan sanktion från parlamentet – Mabel och prins Johan gifte sig vilket resulterade i att prinsen förlorade sin arvsrätt till den nederländska tronen.


Den som följt med i turerna kring liberaliserings- och legaliseringsförespråkarnas förehavanden känner också till att Mabel Wisse Smit arbetat för George Soros ’Open Society Institute’ i Bryssel och varit aktiv i de kontakter samma institut haft för att påverka utvecklingen av den framtida narkotikapolitiken i tolerant riktning.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0