Dags för flera poliser att byta jobb

Det är utan tvekan dags för ett antal desillusionerade och uppgivna poliser i Skottland att byta arbete.

Varför? Ja, är man polis och satt att upprätthålla den nationella lagstiftningen och arbeta i enlighet med innehållet i FN:s narkotikakonventioner, som landet man arbetar i ratificerat, är det fullkomligt oacceptabelt att man som polis går ut och kräver legalisering av alla sorters narkotika.

Det är precis det som hänt i Skottland.

De här poliserna menar att ”det nu krävs radikala åtgärder för att angripa det accelererande drogproblemet” och i nästa andetag kommer det reaktionära förslaget att legalisera alla sorters narkotika. Som grädde på moset menar också dessa uppgivna poliser från Strathclyde Police Federation att kampen mot narkotika tar mycket kraft från arbete med annan brottslighet.

Att från polisiärt håll höra att legalisering av narkotika skulle vara en radikal åtgärd för att angripa narkotikaproblemet låter lika illa som när liknande krav kommer från påstått narkotikapolitiskt intresserade reaktionärer vid en del universitet. För säkerhets skull lägger de senare till att åtgärderna ska vara ”innovativa och pragmatiska” i förhoppning om att medlemmarna i populasen inte ska ha en susning om vad det hela handlar om och därmed slippa svara på frågor om förhållanden som de själva inte har en susning om.   

Förslagsvis byter man ut ledningen för the Strathclyde Police, som uppenbarligen är inkompetent att leda det arbete den är satt att utföra. Kanske kan berörda sedan söka anställning som renhållningsarbetare eller gatsopare för att i någon mån söka gottgöra det elände dom aktivt förespråkar.

Strathclyde Police har sitt högkvarter i Glasgow. Den som besökt Glasgow vet att den politiska ledningen i Glasgow sedan lång tid tillbaka misslyckats med att vidta adekvata åtgärder mot narkotikamissbruket. Flera frivilligorganisationer i området har under flera år varnat för den pågående utvecklingen.

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0