Dags för Sverige att vakna upp ordentligt!

Utanför Sveriges gränser händer oerhört mycket som, vilket vi vill det eller ej, kan komma att påverka Sveriges framtida hantering av narkotikafrågan. Med goda kunskaper i bagaget, omfattande kunskap om narkotikapolitiska frågor, internationella utblickar och en folkkampanj mot narkotika som världen aldrig tidigare skådat finns det stora möjligheter att påverka den narkotikapolitiska framtiden för att upprätthålla en restriktiv narkotikapolitik.

För att detta ska kunna ske måste Sverige vakna upp ordentligt och inse att den tid för länge sedan är förbi då det räckte med småskaliga, preventiva projekt för 16-åringar i riskzon eller 1-2- eller 3-dagars konferenser om farorna med cannabis. Därmed inte sagt att sådana verksamheter inte behövs, men de måste kompletteras med bredare nationella och internationella insatser. Hotet från den organiserade brottsligheten i kombination med svadan från de som tycker att narkotika ska legaliseras är inga påhittade hot av konspirationsteoretiker. Hoten existerar i allra högsta grad. Problemet är bara att alltför få ägnar alltför lite tid åt att granska hoten. Det är betydligt enklare att ordna stödgalor, ge ut broschyrer, ordna en vecka mot knark eller en utbildningsomgång för trötta lärare.

Under 2006 kommer både föreningen MOTGIFT och organisationer och personer som vi samarbetar med att öka aktiviteterna till en nivå som många inte är vana vid. Ökad folkbildning, ökade insatser i ett ökande tempo är ett absolut måste om vi inte vill uppleva ett ökat antal människor med narkotikaproblem.

Allt vi gör, själva eller tillsammans med andra, kommer tillsammans med information om drogrelaterad forskning, beslag, nya droger, legaliseringsrörelsen, organiserad brottslighet, korruption och narkotikaterrorism att kontinuerligt spridas via MOTGIFTs nyhetstjänst. Vi hoppas därför att du tar tillfället i akt och ger bort en gratis nyårspresent till någon som du anser är värd den eller behöver den, nämligen en gratisprenumeration på MOTGIFTs nyhetstjänst. Över 2000 prenumererar redan och med ett ökat antal prenumeranter, och därmed kunniga medborgare, ökar möjligheten att bygga effektiva kunskapsbaser över hela landet.

Vi ser också fram emot att samarbeta med dig inför de narkotikapolitiska utmaningarna 2006.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0