Om pundiga 'kulturarbetare'

Svenska Glänta 'avslöjar' i senaste numret att ett antal svenska författare har tagit droger och en av dom hade, att döma av det egna uttalandet, aldrig blivit författare utan knark - underförstått - 'expand your mind': börja knarka!


Det är ingen nyhet att så kallade medicinska skäl tas som förevändning av vissa att pröva narkotika och att detta gett en massindustri där profithungriga knarklangare öppnar 'marijuanadispensärer' (USA) eller coffee shops (Nederländerna) och inte heller att självutnämnda profeter propagerar för användning av psykedeliska droger (Timothy Leary & Co i USA m fl). Att nu några svenska skribenter försöker försvara ett 'kulturellt' användande av narkotika är en repetition av ett gammalt Leary-syndrom, som på sin tid tog en ända med förskräckelse.


Timothy Leary's bok Flashbacks från 1983 beskriver tämligen detaljerat processen hur man ska få den 'obildade'  allmänheten att acceptera användning av narkotika genom att först engagera så kallade kulturarbetare (artister och författare), läkare och politiker för att med hjälp av en sådan kader sedan driva igenom en legalisering av narkotika.


Propagandan och aktiviteterna från dagens legaliseringssekter är lätt förutsägbara - recepten och tipsen finns i Flashbacks. Jag återkommer vid ett senare tillfälle med mer ingående information om detta.


Jag tror att de flesta med kreativa yrken ibland har provat sinnesförändrande substanser, säger Unni Drougge i artikeln Drogerna gjorde mig till författare i Expressen. Det, Unni Drougge, är ett utmärkt exempel på 'majoritetsmissförståndet', som vi normalt talar om när det gäller alkohol men som har lika stor relevans när det gäller narkotika.


Läs också:

Alexander Bard och andra kvasiintellektuella elitister


Torgny Peterson


Kommentarer
Postat av: Harald

Har du läst Glänta-numret? Det ger upplysningsvis en lite mer nyanserad bild av drogteori och drogpraktik än Expressens sensationscitat. Alla som är intresserade av dessa frågor borde läsa de utmärkta artiklarna i numret, om inte annat för att få underlag till diskussioner.

2007-10-17 @ 15:30:18
Postat av: Torgny Peterson

Har läst och länkat till den.

2007-10-17 @ 17:38:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0