Alexander Bard och andra kvasiintellektuella elitister

"Du får gärna prata skit om personer som inte är medlemmar på Elit. Hat är en fantastisk känsla. Du kan räkna med vårt fulla stöd, för den som står utanför Elit är ALLTID mindre värd och en sämre människa än den som är med...Världen är full av människor som aldrig kommer få en chans att vara med på Elit. DU har valt att urskilja dig från dessa människor genom att vara med på Elit & Du är jävligt speciell. Och bara Elit är jävligare än du."

Voilá - Alexander Bards programförklaring för Elit, en sändlista för kvasiintellektuella. Under rubriken 'Übermobbing på nätet' berättar Mustafa Can i Dagens Nyheter om familjen ELIT, den virtuella världens skvallersekt, som ägnar sig åt att förtala allt och alla som inte lever upp till Bards bristande självförtroende.

Medlemmarna i skvallersekten njuter uppenbarligen av verksamheten eftersom de fortfarande finns med på sändlistan.

Den människosyn som Bard och hans kvasiintellektuella kollegor ger uttryck för är oroande. Läs hela redovisningen av Bard-sekten på adressen och lägg gärna de namn som nämns där på minnet
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2207&a=523361&previousRenderType=6

Du kan läsa mer om flumfilosofen Alexander Bard på adressen
http://www.analyskritik.press.se/idehistoria/Personer/AlexanderBard.htm



Kommentarer
Postat av: Gunnar Liljegren

Suck.
Låt oss försöka definera "KVASI INTELEKTUELL" i detta fallet först. ELIT förefaller vara just ett uppsamlingsheat ibland vissa intelektuella som inte tog sig till seriefinalen i varken första. andra eller tredje heatet. Att vara kulturell är i sig inget mätbart. Det enda som räknas är vad du gör i ditt kall och vad du kan lämna efter dig för andra människor att ta till sig och förstå. Trots det tysks begreppet; "Uber mobbing" på nätet vilket jag tycker har en liten national socialistisk klang, måste jag göra Alexander Bard besviken; jag tror med säkerhet att han hade varit för kort för att vara med i "SS" under kriget. Någon partifuntion kunde han säkert ha fått. Det kvalificerade alla till.
Jag tycker vi ägnar våra tankar och vårt skapande åt något man kan sova gott om natten för.

2006-03-01 @ 21:21:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0