Sprängattentatet i Trollhättan - Systemhotande brottslighet

Klockan 07.15 i morse detonerade en sprängladdning vid en ytterdörr till en villa i Trollhättan.  I villan bor en åklagare, men ingen var hemma vid tillfället. Länskriminalpolisen i Trollhättan utreder händelsen och teknisk undersökning pågår på platsen.


Polisen kan i nuläget inte uttala sig om vilka som kan misstänkas eller vad syftet kan ha varit. Brottet är rubricerat som grovt olaga hot och grov allmänfarlig ödeläggelse.


Personer som har gjort observationer i området kring Stamkullevägen idag på morgonen och dagarna innan ombedes ringa polisens tipstelefon i Trollhättan 0520-896 65.


Polismyndigheten ser mycket allvarligt på det inträffade och betraktar det som en systemhotande brottslig gärning.


Kommentar av rikspolischefen Stefan Strömberg

Rikspolischef Stefan Strömberg vill med anledning av sprängattentatet mot en åklagares bostad i Trollhättan i morse ge en kommentar. 


Det attentat som idag riktades mot en åklagare är ett allvarligt angrepp mot hela rättsväsendet och ytterligare ett exempel på att den systemhotande brottsligheten är tilltagande. Den grova brottsligheten angriper företrädare för rättsväsendet i försök att störa vårt arbete. Vi viker inte undan för hoten och arbetar intensivt för att bemöta denna brottslighet, säger Stefan Strömberg.


Riksåklagare Fredrik Wersäll

Varje attentat mot åklagare är givetvis oerhört allvarligt och ett hot mot rättssamhället och demokratin. Jag kommer nu att själv åka till Göteborg för att dels informera mig om läget, dels ge stöd till åklagaren och övrig personal vid Uddevallakammaren, sa riksåklagare Fredrik Wersäll tidigare idag.


Beatrice Ask besöker Göteborg

Onsdag 21 november besöker justitieminister Beatrice Ask Göteborg. Under förmiddagen kommer justitieministern att besöka Polismyndigheten i Västra Götaland för att diskutera hur den organiserade brottsligheten ska bekämpas. Hon kommer också att besöka Åklagarmyndighetens utvecklingscentrum.

Beatrice Ask håller också en presskonferens kl. 09.00 med anledning av mötet med polisledningen i Västra Götaland. Under det mötet kommer justitieministern att informeras om den senaste tidens händelser i Västra Götaland och den organiserade brottsligheten i regionen.


Tipsa polisen om sprängattentatet i Trollhättan på tel 0520 896 65

Det är fullkomligt oacceptabelt att systemhotande brottslighet av det här slaget tillåts att utveckla sig. Ansvariga politiker måste omedelbart agera med full kraft för att dels gripa den/de som utfört attentatet, dels förstärka de operativa insatserna mot de grupperingar som kan misstänkas ligga bakom den här sortens verksamhet.


Läs också:

Åklagare utsatt för bombdåd

Sverige behöver ett FBI

Tema: Hot och påverkan (Brå)


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0