För övrigt anser jag...

Att det faktum att vissa medlemmar av organiserade gäng i Sverige inte uppskattar att lokala tidningar skriver om dom utgör ett utmärkt bevis för att det krävs mer, inte mindre, bevakning av gängrelaterade aktiviteter.


Att ett förslag till Göteborgs kommun om att inrätta ett kunskapscenter för att under ett år arbeta fram konkreta planer på ett handlingsprogram mot den organiserade brottsligheten förtjänar att studeras av andra kommuner.


Att det är positivt, om än flera år för sent, att regeringen i beslutet om direktiv till den utredning som ska se över de särskilda regler som gäller vid utredning av brott då den misstänkte var under 15 år då brottet begicks också ska lämna förslag som innebär en möjlighet att drogtesta barn under 15 år som misstänks vara påverkade av narkotika.


Att man i Sverige, på samma sätt som redan sker i till exempel Norge, borde införa möjligheten att använda kräksirap - ett effektivt sätt att snabbt få ut den narkotika som 'sväljare' bär med sig. Det torde för alla inblandade vara mindre integritetskränkande att använda kräksirap än den så kallade 'tulltoaletten', vilket också påtalades i en motion av dåvarande riksdagsledamoten Jan Emanuel Johansson (s). Förslaget avslogs i utskottet och i kammaren, men kanske finns det hopp om att dagens utskott och riksdag har vad som krävs för att fatta ett annat beslut.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0