Tysklands drogtsar oroad för heroinprogrammet

35181-39

Efter att CDU (Christlich Demokratische Union) i flera tyska delstater, senast i Baden-Württemberg, ställt sig negativt till distribution av heroin till heroinister beklagar sig nu Tysklands drogtsar, Sabine Bätzing, i tyska media över att det inte råder enighet om fortsatt distribution av heroin till heroinister. 

SPD (Sozialdemokratische Partei Deutschlands), FDP (Freie Demokratische Partei), Linkspartei och Grünen är för en fortsättning av galenskaperna med att distribuera heroin till heroinister och därmed medverka till att de hålls kvar i sitt beroende. Och det brinner i knutarna för dessa förespråkare eftersom den nuvarande projektperioden går ut vid årsskiftet. 

De CDU-styrda delstaterna Hamburg och Hessen vill också ha fortsatt heroindistribution. Bayern däremot är helt emot hela idén – sak samma i Baden-Württemberg (se ovan).  

Torsdag 2 november träffas representanter på olika nivåer från ministerier, delstater och kommuner för att fortsätta, eller slutföra, diskussionen om den statliga heroinlangningens framtid. 

Läs också:
Heroin till heroinister – om det tyska heroinprogrammet 

Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0