Liberaliserings-/legaliseringsanhängare försöker stoppa kandidater vid val till FN:s narkotikakontrollorgan

Det är dags att välja/omvälja ledamöter till  FN:s narkotikakontrollorgan INCB (International Narcotics Control Board). Inför valet agerar nu flera liberaliserings- och legaliseringsanhängare för att stoppa, i deras tycke olämpliga, kandidater. Officiellt hävdar man att INCB måste moderniseras. OM den dolda agendan sägs dock ingenting såvida man inte studerar existerande korrespondens närmare.


Så skriver till exempel Mike Trace, som fick lämna UNODC på grund av sin verksamhet som "femtekolonnare" där, till sina kollegor om kandidater som dessa bör opponera sig emot, nämligen CAMILO URIBE GRANJA, PHAM ILCO ZAHARIEV och TATJANA PETRUSEVSKA. Speciellt oroad är Mike Trace över TATYANA DMITRIEVA. Om henne skriver Trace att vi är speciellt störda over hennes ansökan om återval eftersom hon står nära den ryska regeringen - INCB:s medlemmar ska stå oberoende av regeringar - och [den ryska regeringen] har flera gånger använt hennes position som medlem av INCB för att göra vetenskapligt inkorrekta uttalanden om  missbruksbehandling. Vi överväger att skriva ett formellt klagomålsbrev om henne till ordföranden för ECOSOC.


I år "tävlar" 21 kandidater om sex platser I INCB. Två av dessa söker omval.


Mike Trace och hans kamrater har ingen formell roll i valprocessen - vi tackar för det - men, säger han, vi har erbjudit oss att samla information om kandidaterna och föreslå en kort kandidatlista för de länder som stöder ett mer balanserat och hälsoinriktat INCB. Och Mike Trace fortsätter, på detta tidiga stadium har jag tydlig information om att tre kandidater bör ges stöd, Kamil Kalina(Tjeckien), Janusz Sieroslawski (Polen) och Lochan Naidoo (Sydafrika). Återigen varnar Trace kollegorna för Tatyana Dmitrieva och att man bör motsätta sig hennes kandidatur eftersom hon intar en extremt ideologisk linje när det gäller drogkontroll och hon har vid flera tillfällen missbrukat sin position i INCB för att påverka nationella och regionala debatter.


Personer med kunskap om Trace´s bakgrund i narkotikapolitiska frågor har all anledning att ifrågasätta hans agerande inför valet till INCB.


Torgny Peterson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0