Högsta THC-halten hittills enligt ny rapport



Amerikanska ONDCP (Office of National Drug Control Policy) offentliggjorde i torsdags en ny rapport som redovisar fynd av de högsta THC-halterna i marijuana hittills i USA.


Den senaste analysen, som kommer från University of Mississippi och dess Potency  Monitoring Project, visar att THC-nivåerna är de högsta någonsin sedan den vetenskapliga analysen av marijuana började i slutet av 1970-talet.


Att marijuana inte längre är någon så kallad "soft" drug framgår med önskvärd tydlighet då man i den senaste analysen konstaterar att den genomsnittliga mängden THC i beslagtaget material har nått en ny toppnivå på 10,1 procent. 1983 låg motsvarande siffra på strax under 4 procent.




Till och med den 15 mars i år hade the Potency Monitoring Project analyserat och sammanställt uppgifter från över 1 500 cannabisbeslag under 2008. I den senaste kvartalsrapporten var den högsta registrerade THC-halten 27,3 procent. I över 40 procent av alla analyser låg THC-halten på 9 procent eller mer.




Behovet av behandling av cannabisrelaterade problem har ökat kraftigt I USA - enligt the Treatment Episode Data Set från 198 000 personer 1997 till 288 000 år 2008 (allt enligt SAMHSA).


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0