Uppdatering om lagstiftningsförslag om "medicinsk" marijuana i USA



I en redovisning för det första halvåret 2009 tackar den amerikanska organisationen S.O.S. (Save Our Society From Drugs) för det stöd och de insatser som många visat och utfört för det framgångsrika arbetet med att bekämpa försök att normalisera och legalisera användning av narkotika i USA.


S.O.S. meddelar bland annat följande:

 Under årets sex första månader har vi i 28 delstater redan konstaterat 76 lagförslag, som uppvisar en positiv inställning till droger. Av dessa 76 har vi redan besegrat 51, inklusive lagförslag om "medicinsk" marijuana i Alabama, Connecticut, Illinois, Iowa, Missouri och South Dakota, och lagförslag i syfte att avkriminalisera innehav av upp till 1 ounce (cirka 28,23 gram) i Connecticut, New Hampshire, Texas och Vermont.


I dagsläget har 5 av de 76 lagförslagen antagits; i 4 fall väntas beslut från delstatsguvernörer, och ett lagförslag om "medicinsk" marijuana har guvernören i Minnesota lagt in sitt veto emot. Av de 76 lagda lagförslagen har inga beslut fattats i 20 av fallen. Av dessa 20 utgörs 10 av lagförslag i syfte att legalisera "medicinsk" marijuana och 4 som antingen försöker utöka nuvarande "medicinska" marijuanaprogram eller tillsätta arbetsgrupper för att studera inrättandet av sådana program.


Under 2009 har 31 delstater introducerat 62 lagförslag mot narkotika i syfte att stärka ansträngningarna att bekämpa användning och missbruk av narkotika. 10 av dessa lagförslag har redan antagits, inklusive lagförslag som kategoriserar Salvia som en kontrollerad substans, lagförslag för program för övervakning av förskrivna preparat, lagförslag som gör det till ett nytt brott av "förfalska" urinprov, lagförslag om inrättande av program för narkotikadomstolar, och förslag om att göra det till ett brott att ett barn vistas i ett hus där det finns metamfetamin.


Utöver att övervaka lagstiftning, förbereder S.O.S. också arbetet med att bekämpa ett lagförslag i Maine som skulle innebära inrättande av marijuanadipensärer och ett delstatligt ID-system. Vidare förbereds arbetet 2010 mot initiativ för att legalisera marijuana under "medicinsk" täckmantel i Arizona, Florida och South Dakota.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0