Trevligt folk knarkar



Visste du inte det? Åk till London så får du veta mer om det senaste i en kampanj i ett land som har ett av de största narkotikaproblemen i Europa.


Det är legaliseringsorganisationen Release som driver legaliseringskampanjen "Nice People Take Drugs" på de kommunala bussarna i London under juni månad.


Enligt organisationen vill man starta en drogdebatt och uppmuntra folk att delta i en mer "sofistikerad och ärlig dialog om droger".  Om legalisering av narkotika är ett sofistikerat sätt att närma sig problemet är nog Release tämligen ensamma om att tycka, naturligtvis tillsammans med de som själva använder droger.


Direktören för Release, Sebastian Saville, säger att allmänheten är trött på den artificiellabeskrivningen av droger i samhället. Den berättar inte sanningen om det faktum att alla sorters människor använder narkotika. Om vi ska få en rättvis och effektiv drogpolitik måste den först och främst utgå från en sådan verklighet.


Mr Saville tycks inte ha förstått att det faktum att alla sorters människor använder narkotika snarare är ett skäl att skärpa kampen mot narkotika, inte att underlätta användning för ännu fler.


Att ett kommunalt bussbolag nedlåter sig till den här sortens propaganda är ett kapitel för sig och frågan om knarkreklamen kommer att ställas till ansvariga för London Transport.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0