Kommunala medel att söka för föräldrastöd

Kommuner erbjuds nu i samverkan med forskningslärosäte söka medel för utvecklingsarbete inom föräldrastödsområdet. Cirka åtta kommuner kommer att beviljas medel ur de 70 miljoner som Statens folkhälsoinstitut fått i uppdrag att fördela.


Kommuner erbjuds nu att söka medel för utvecklingsarbete inom föräldrastödsområdet. Ansökan sker av kommun i samverkan med ett forskningslärosäte. Sista datum för ansökan: 30 september 2009.

Urvalet av kommunerna sker utifrån hur väl sökande uppfyller specificerade kriterier, geografisk fördelning och befolkningsmässig fördelning. Det forskningslärosäte som kommunen samverkar med erhåller 50 procent av den tilldelade summan.

Uppdraget till Statens folkhälsoinstitut kom den 31 mars i samband med att regeringen lanserade en "Nationell strategi för ett utvecklat föräldrastöd - En vinst för alla".

Att skapa förutsättningar för en god fysisk och psykisk hälsa är särskilt viktigt för barn och unga, och inga är så viktiga som föräldrar i detta arbete. Den nationella strategin är regeringens samlade satsning för att främja hälsa bland barn och unga. Målet är att föräldrastöd ska erbjudas kontinuerligt till alla föräldrar under barnens uppväxttid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0