Fyra nya ambassadörer i Stockholm

Fyra nya ambassadörer lämnade 12 juni sina kreditbrev till H. M. Konungen.


Bolivia

Bolivias nyutnämnde ambassadör Milton René Soto Santiesteban är född 1955 och är sociolog. Han har huvudsakligen varit verksam inom utbildningssektorn med särskild inriktning på utbildningsinsatser för olika grupper tillhörande den inhemska ursprungsbefolkningen. Sedan 1997 har Soto Santiesteban varit knuten till den svenska biståndsorganisationen Diakonia och dess verksamhet i Bolivia.


Norge

Norges nyutnämnda ambassadör Anne Kristin Lund är född 1952 och är utbildad civilekonom. Hon inträdde i utrikesministeriets tjänst 1979 och har arbetat som expeditionschef vid protokollavdelningen och i utrikesministeriet. I omgångar har hon tjänstgjort vid Norges ambassad i Stockholm, 1986-90 som förste ambassadsekreterare och 1997-2002 som ministerråd.


Rumänien

Rumäniens nyutnämnda ambassadör Raduta Dana Matache är född 1963 och inträdde i utrikesministeriets tjänst 1992. Hon har under flera år tjänstgjort som minister och chargé daffaires vid ambassaden i London och varit chef för NATO-enheten. Senast kommer hon från tjänsten som kabinettssekreterare.


Ungern

Ungerns nyutnämnde ambassadör Gábor Szentiványi är född 1952 och inträdde i utrikesministeriets tjänst 1975. Han har tjänstgjort som vice statssekreterare och varit Ungens ambassadör i Storbritannien och Nederländerna. Sedan 2007 har han varit statssekreterare i utrikesministeriet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0