Polisprofessor Perssons pr-knep



Polisprofessorn Leif GW Persson är i farten igen. I en artikel i Metro igår förfasade han sig över att polisen ägnar sig åt pr-verksamhet när man utför sitt arbete och Persson säger, enligt Metro, att "där sitter alla bänkade och det är klart att någon dragit lite kola, så man får säkert någon..."


Om det nu "är klart att någon dragit lite kola..." så är det minst lika klart att polisen ska utföra det arbete den är ålagd att utföra oavsett var kolan har dragits, inte minst med tanke på att arbetet mot narkotika är ett prioriterat område i den polisiära verksamheten.


Att polisen inte avstår från att "störa" kändisgalor är helt i sin ordning eftersom narkotikamissbruk bland artister inte är något okänt fenomen.


Jörgen Nilsson, chef för Stockholmspolisens krogsektion, säger till Metro att "Det är helt enkelt en del i vår verksamhet. Vi var där förra året och i med att vi hittade folk som var påverkade var vi där i år också. Det var helt underrättelsebaserat."


Vi förutsätter att omfattande insatser mot narkotika fortsätter oavsett var narkotikan finns - kändisgalor utgör inget undantag.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0