Om folk knarkade mer - vilka skatteintäkter!



I Kalifornien har medlemmen i California State Assembly, Tom Ammiano, motionerat om ett lagförslag med syftet att legalisera cannabis. Enligt förslaget ska personer över 21 år ges tillstånd att köpa cannabis. Omtänksamt nog tycker Ammiano inte att man ska få köra bil påverkad.

Vad sa Ammiano efter att ha blivit invald i the State Assembly?


Ett av argumenten har med Kaliforniens urusla ekonomi att göra och Ammiano konstaterar i sitt förslag att en beskattning på 50 dollar (cirka 435 kronor) per ounce ( cirka 28 gram), eller cirka 15:50 per gram, skulle staten kunna få in motsvarande 8,7 miljarder kronor.


Schysst snubbe den där Ammiano. Om fler knarkade skulle alltså Kalifornien kunna få in mer skattepengar till sin relativt tomma skattkista.


Se nyhetsinslag om Ammianos marijuanaförslag 


De illegala försäljarna kommer att jubla över förslaget av den enkla anledningen att den som idag säljer marijuana i Kalifornien för låt oss säga 100 kronor grammet måste betala 15:50 per gram i skatt. Den uteblivna förtjänsten för skattekostnaden kompenseras med ett påslag per gram på 15-20 kronor vilket konsumenten naturligtvis får betala. Ett system med legaliserad försäljning underlättar för en fotsatt illegal verksamhet eftersom den illegale försäljaren, som inte har den minsta avsikt att betala någon skatt, hela tiden kan ligga under det pris som "legala" försäljare tvingas ta på grund av skattebördan.


Legalisering av beskattad försäljning av cannabis - snacka om cannabis bullshit!


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0