Alla kan minska ungdomars missbruk

Socialstyrelsen rapporterar i SVT:s morgonprogram att fem gånger fler ungdomar fick sjukhusvård för narkotikamissbruk 2007 jämfört med 1987. De som vårdades på grund av alkoholmissbruk blev tre gånger så många under tidsperioden. För att motverka denna trend lanserar Hassela Helpline under tisdagen den 28 oktober en ny hemsida för alla som vill agera i tid.


Många ungdomar sjunker för djupt in i missbruk innan omgivningen tar tag i problemet ordentligt, säger Fredrik Eklöf. Därför ger vi råd och stöd till alla som befarar att någon ung människa är på väg in i missbruk eller kriminalitet.


Hassela Helpline är en flerspråkig telefonjour för rådgivning om vad man kan göra för att hjälpa en ungdom man är orolig för. Jouren bemannar tolv olika språk.


Tack vare vår nya hemsida kommer vi nu att kunna erbjuda skriftlig information till fler språk än tidigare, berättar Ralph Berger Torres, som arbetar både med IT och ungdomar samt bemannar jouren på spanska.


På Hassela Helplines nya hemsida finns mer skriftlig information på ännu fler språk än tidigare; svenska, engelska, spanska, arabiska, kroatiska, bosniska, serbiska och persiska.


Vi har också underlättat möjligheterna att lägga till ännu fler språk i framtiden, fortsätter Ralph Berger Torres.


Telefonnumret är 0200-220 555 och hemsidan http://www.hasselahelpline.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0