SNPF:S konferens i Karlstad - Länspolismästare Ulrika Herbst


I ett anförande hälsade länspolismästaren i Värmland, Ulrika Herbst, deltagarna välkomna till Karlstad och konferensen.


I sitt anförande betonade Herbst att ingen verksamhet, vare sig polisiär eller annan, kan längre jobba i en "stuprörsmodell" vilket vi alltför mycket gör trots att problemen vi är satta att lösa kräver annat. Inga narkotikapoliser i världen kan ensamma lösa missbruksproblemen och dess följder -och heller ingen anna samhällelig aktör. Det kräver breda insatser med i djupet god samverkan, sa Ulrika Herbst.


Och inte nog med det - All verksamhet måste också se hur man kan förebygga brotten eller brottet. Vi alla aktiva måste, och det gäller även narkotikapoliser, tänka förebyggande långsiktigt.


Länspolismästaren betonade vikten av att planera tillsammans med socialtjänsten, åklagare, tull m fl med slagkraftiga och uthålliga insatser - också i det lilla. Vi måste också plocka in omvärlden i vårt gemensamma arbete för att bredda insatsen och nå varaktigt resultat av olika insatser.


Hon betonade också att narkotikabekämpningen måste sättas in i ett större brottsförebyggande perspektiv för att arbetet ska bli lyckosamt och effektivt. Utan detta perspektiv kommer inte polisen, eller någon annan, att klara uppdraget.


Ulrika Herbst berättade också att Polisen Värmland de tre senaste åren gjort 519 beslag av cannabis ( i vissa fall gram, i andra flera kilo), 562 beslag av amfetamin och 30 beslag av heroin för att nämna några exempel. Till detta kommer också en mängd drograttfyllor och eget bruk av narkotika.


Länspolismästaren avslutade med att önska alla en trevlig vistelse i Karlstad och en framgångsrik och lärorik konferens och orden heder åt alla goda arbetsinsatser och engagemanget.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0