Världskonferens mot droger

None

­Den 8-10 september möts USA:s "drogtsar" John Walters, chef för Vita husets narkotikabyrå, och Afghanistans minister Khodaidad på konferensen World Forum Against Drugs i Stockholm.


Det är elva svenska organisationer som bjudit in världens ledande forskare, politiker och antidrogaktivister. Tillsammans lyfter de frågor om narkotikabekämpningen i Afghanistan, droghandeln på Internet, cannabis, drogrehabilitering, drogtester i skolan och andra högaktuella ämnen.


­Att begränsa tillgängligheten av narkotika är avgörande för att få bukt med narkotikamissbruket och preventionsarbetet är den enda långsiktiga lösningen, säger Gunnar Ågren, generaldirektör på Folkhälsoinstitutet.


Enligt en rapport som nyligen publicerades av Folkhälsoinstitutet har de narkotikarelaterade dödsfallen i Sverige nästan fördubblats sedan 1990-talet. Detta trots att Sveriges narkotikapolitik och förebyggande arbete mot droger lovordats världen över och drogmissbruket i det stora hela minskat i Sverige, till skillnad från i andra EU-länder.


Det är viktigt att uppmärksamma förändringar när det gäller tillgängligheten och det är av stor betydelse att lyfta upp preventionsarbetet internationellt, säger Gunnar Ågren.


För att stärka den internationella restriktiva hållningen i narkotikafrågan är en av konferensens viktigaste uppgifter är att ta fram en resolution som ska överlämnas till FN och det UNGASS-möte (United Nations General Assembly Special Session on Drugs) som arrangeras våren 2009.


För mer information kontakta:

press@wfad08.org


Båb Bergvall, styrelseordförande, tel               070-576 06 15       

Per Johansson, programansvarig, tel               070-830 17 89       

Ann-Sofie Roberntz, projektledare, tel               073-714 71 01       


http://www.wfad08.org/

IOGT-NTO:s presstelefon
 0733-72 62 00       


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0