Tullverket och polsk polis hindrade 400 kg amfetamin att nå Sverige

På måndag inleds rättegång vid Nacka tingsrätt mot tre personer som står åtalade för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott.

Efter en längre tids spaning och kartläggning slog Tullverket till mot en polsk kriminell organisation med verksamhet i Sverige. Vid tillslaget greps tre personer och 6 kg amfetamin samt 105 000 svenska kronor togs i beslag.


Arbetet har bedrivits i projektform där projektledare, analytiker, utredare, ekonomer och spanare arbetat tillsammans, säger Marja Sjöstedt-Torell, projektledare vid tullkriminalen i Stockholm. Vi har även samarbetat med andra brottsbekämpande myndigheter, främst polsk polis.


Samarbetet har resulterat i att två amfetaminlaboratorier och en cannabisodling i Polen har slagits ut. Det har även resulterat i flera mindre tillslag och narkotikabeslag i Polen. Vid tillslaget mot det största laboratoriet, som enligt polsk polis var det största laboratoriet som slagits ut i Polen på tio år, greps fyra personer och en stor mängd amfetamin beslagtogs.


Det framkom vid utredningen i Polen att det beslagtagna och koncentrerade amfetaminet skulle bearbetats till 400 kg färdigt amfetamin som skulle smugglas till Sverige, säger Marja Sjöstedt-Torell.


Samarbetet har varit helt avgörande för att polsk polis lyckades lokalisera och kartlägga grupperingen i Polen.


Tullverket


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0