Polischefer kräver 'uppklassificering' av cannabis

I veckan som kommer kräver brittiska Association of Chief Police Officers att cannabis ska 'uppklassificeras' från klass C till klass B.


Enligt brittiska media kommer ACPO:s talesman när det gäller cannabis, biträdande polischefen vid Merseyside Police, Simon Byrne, att berätta att odlingen av cannabis har nått rekordhöjder efter den 'nedklassificering' som skedde på initiativ av den numera sparkade inrikesministern David Blunkett.


Beskedet kommer att lämnas vid den hearing om cannabis som ACMD (The Advisory Council on the Misuse of Drugs) arrangerar nu på tisdag (5 februari).


Polisen i Storbritannien har gjort razzior i över 2 000 'cannabisfabriker' det senaste året och sedan 2004 har mer än 2 000 fordonsförare gripits påverkade av cannabis. De flesta börjar mer och mer inse att cannabis är ett omfattande problem, som måste angripas på flera fronter. En legalisering är fullkomligt utesluten. Diskussionen handlar nu om hur tillgång och efterfrågan ska begränsas effektivt


ACMD har tidigare avvisat en 'uppklassificering' av cannabis och har visat stor irritation över att en sådan skulle komma ifråga, vilket antytts dels av premiärministern och hälsovårdsministern.


Kontakter deltar vid hearingen och jag återkommer med ytterligare information därifrån senare.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0