Kejsarens 'nya' drogsoldater är en del av narkotikaproblemet

image271

Kejsarens 'nya' drogsoldater planerar aktiviteter i Wien 7-9 mars i samband med att FN:s narkotikakommission (Commission on Narcotic Drugs - CND) möts för att bland annat diskutera uppnådda resultat tio år efter FN:s generalförsamlings möte UNGASS (United Nations General Assembly Special Session on Drugs) i New York 1998.


Det blir emellertid inga nya kläder i paraden utan samma drogpolitiska paltor som förebilderna i USA publicerade i The Drug Policy Letter 1994 och där man stolt deklarerade att George Soros värvats som finansiär och förpliktigat sig att genom sitt Open Society Institute finansiera det som då hette Drug Policy Foundation (senare sammanslaget med Lindesmith Center till Drug Policy Alliance) initialt under tre år med strax över 25 miljoner kronor. 


I Europa är det bland annat ENCOD (European Coalition for Just and Effective Drug Policies) som mönstrar kejsarens nya drogsoldater för att införa icke-repressiva strategier, strategier som inte skadar konsumenternas hälsa och respekterar medborgarnas rättigheter. ENCOD anser uppenbarligen att det är synd om de missbrukare vars hälsa påstås bli skadade av försöken att beröva dom möjligheten att använda narkotika. Det faktum att de möjligen skadas av narkotika är ingen åsikt som står högt upp på ENCOD:s agenda.


Vad vill då ENCOD? ENCOD vill legalisering av narkotika och är precis lika naiva som gamle George Soros i tron att en reglering, dvs legalisering av produktion och handel med narkotika skulle överföra kontrollen av knarkmarknaden från de kriminella skurkarna till ett legalt system. Hur naiv kan man bli? Tror ENCOD, eller någon annan heller för den delen, att dagens knarkkapitalister skulle ge upp sin lukrativa verksamhet och börja köra buss eller odla morötter på landsbygden? Glöm det - eller ska kanske ENCOD och deras likar börja samarbeta med knarkkapitaliserna 'till gagn för' mänsklighetens rätt att knarka?


ENCOD:s fantasier om en fredlig, reglerad, knarktillåtande värld tas på djupaste allvar av dom själva och en och annan förvirrad politiker men som tur är inte av ansvarskännande politiker i beslutsfattande ställning. ENCOD är en del av narkotikaproblemet - inte en del av lösningen.


Dessvärre känner inte speciellt många till den strategi som i början av 1990-talet målades upp av de amerikanska legaliseringsförespråkarna. Var lugn - du får snart den information du behöver för att bättre förstå rötterna till legaliseringsstrategernas taktiska upplägg.


Torgny Peterson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0